top of page

Nyheter från TAASK utvecklingsgruppHej TAASK-intresserade!

Här kommer ett nyhetsbrev inför 2024, det var länge sen sist. Utvecklingsgruppen har återigen samlats och arbetat igenom kursmaterialet och haft många diskussioner kring fortbildning av facilitatorer och representation av TAASK i olika sammanhang.

 

 


 

TAASK Masterclass

Under 2023 har det hållits åtta fulltecknade kurser. Kursutvärderingarna har genomgående varit mycket positiva och Masterclass får nu ses som en väletablerad del av anestesiologernas utbildning. I februari 2024 kommer en kurs särskilt riktad till specialister, den hålls på engelska i Lund.

Flera av fallen kommer att bytas ut under året. Då vi alltid baserar fallen på verkliga händelser önskar vi er hjälp för att utöka fallbanken. Det finns inom kort ett särskilt formulär på hemsidan, använd gärna detta och skicka in förslag.

 

Luftvägsväska för utlåning

Det finns nu en bokningsbar väska med luftvägsmodeller för koniotomiträning. Denna används på TAASK-kurserna men kan också bokas separat via bokningssidan om man vill hålla koniotomiövningar på kliniken.  
TAASK Express up and running

För andra året i rad ordnades TAASK Express i Lund och även denna gång var deltagarna mycket nöjda. Särskilt glädjande var att man i utvärderingen uttryckt att tryggheten inför själva simuleringssituationen ökade betydligt över dagen, vilket är ett jättefint betyg till hur facilitatorerna etablerat en god psykologisk trygghet i gruppen.

Två nya kursorter är på väg att etableras. Vid intresse för att starta Express finns mer information här


  


 

TAASK facilitatorer

Vi är en stor grupp facilitatorer där vi ser att vissa inte varit aktiva på länge. För att säkerställa kvalitén på kurserna finns nu krav uppställda i kursmanualen och på hemsidan.

Vi har också glädjande nog ett stort intresse för att bli facilitator och har ett stort gäng facilitatorer under introduktion. Introduktionen samordnas av kristin@taask.nu 

 

Sfai/aniva-veckan i Helsingborg

TAASK Express kommer hållas som förmöte på tisdagen och under själva dagarna kommer en workshop i återkoppling med Marlene Mohr samt ett symposium kring simulering hållas. För att delta i workshopen behöver man ha med sig en filmad återkoppling, så passa på att göra detta så snart du kan!

 

Viktiga datum

31/1 Reservation av kursveckor 2025 för befintliga TAASK-centra öppnar

28/2 Reservation av kursveckor 2025 för nya TAASK-centra öppnar

1/3 Deltagaranmälan till höstens kurser öppnar

 

SFAIveckan 17-20/9

·       TAASK Express tisdag 17/9

·       Workshop återkoppling prel. onsdag 18/9

·       Symposium Nyheter inom simulering prel. torsdag 19/9

 

Stort tack för det gångna året och vi ser fram emot ett händelserikt 2024 tillsammans med er!

 

/Kristin, Lisa, Louise och Owain

 

 


コメント


bottom of page